Nyt & Vin

At kalde en restaurant for Anarki og tvinge sig selv til ikke at lade sig styre i én bestemt retning er en daglig udfordring. Det vidste vi godt det ville være inden vi for snart 6 måneder siden slog døren op, og det var af selv samme årsag at vi valgte at åbne.

Som kokke, sommelierer og restauratører er vi interesserede i at være i konstant udvikling. Det som driver os er den kreative process der er forbundet med at kreere en ret eller skabe en god mad og vin sammensætning. Derfor er Anarki også, som forventet, blevet et herligt sted at dyrke denne kreativitet. Vi har ikke lagt os på et bestemt spor, eller ud-stukket os selv en bestemt retning og det gør at vi frit kan lade kreativiteten blomstre. Det kan være hårdt at tage en god ret af menukortet som gæsterne er glade for, for at gøre plads til noget nyt, men det er forudsætningen for stadig udvikling.


Vi fornyer os også hele tiden hvad angår vinkortet og vi synes selv at vi bliver bedre og bedre. Der er altid en ny høst, som kan være mere eller mindre god, og der er generationsskifter og nye u prøvede kræfter som debuterer. Man kan nemt komme til at dvæle ved det man kender som godt (hvad enten det er Sancerre eller bøf-bearnaise) men så stagnerer kreativitet og udvikling på samme tid.

White Guide har været så venlige at nominere vores vinkort som årets bedste og det er vi naturligvis stolte over og glade for. Siden nomineringen er der kommet mange nye ting hjem og kælderen bugner mildest talt.

Det vi er mest “oppe at køre over” er en ordentlig røvfuld vin fra Jacques Puffeney i Jura. Røde som hvide. Jacques står i vores øjne som den største af traditionalisterne i Jura og da seneste årgang (nogensinde) fra ham bliver 2014 har vi valgt at skaffe os en stor portion inden det er for sent. Han er ikke særlig hip, nej, han svovler, ja, og laver god vin, meget ja. Apropos 2014, så er de første hvide og røde vine fra Bourgogne begyndt at finde vej ind på hylderne. Senest, super-talentet Maxime Cheurlins vine på Domaine Georges Noëllat i Vosne-Romanée samt de generøse og evigt stramme hvide vine fra Pierre-Yves Colin-Morey. Et andet lysende talent er Antoine Jobard i Meursault som godt nok har været i kælderen i et par måneder, men nuvel. Der er også kommet lidt gammel Rioja (mums!) seneste sending Arnot-Roberts fra Californien samt 2011’erne fra Clos Rougeard. 

Kom og få en kop god saft og smag en eller flere af vores “nye” retter.

 

Kærligst, Rune & Christian


 

ps. Vi er også lidt oppe og køre over at Christian blev nr. 6 til verdensmesterskabet for sommelierer midt i en travl restaurantåbning men man må ikke prale, så den endte hernede.