INTERNATIONAL SHERRY WEEK

Den internationale fejring af Andaluciens skat fejres i uge 41 når “Sherry Week” finder sted. På Anarki har vi en stor forkærlighed for netop sherry og disker derfor op med en 4-retters menu med inspiration i årstidens råvarer parret med den ædle vin.

Christian Thorsholt siger: “Sherry er mod manges opfattelse oftest en tør vin og en vin som til tider deler vandene. Mange elsker sherry og nogle elsker at hade den. Det er i sandhed en unik og kompleks vin som bedst nydes med, og introduceres til mad. Er du allerede elsker af den forstærkede drik fra det sydlige Spanien vil du være i trygge hænder hos os. Er du ny i “Sherry” vil middagen være en god introduktion og en oplevelse hvor man vil komme rundt i de forskellige typer og blive klogere på vinen. Uanset hvad så er sherry week for alle!”  

På Anarki tilbyder vi nedenstående menu under Sherry Week d. 9., 10. & 11. Oktober. Book dit bord via vores online booking og skriv “Sherry Week” i kommentarfeltet, ring til os på tlf. 22131134 eller skriv en mail og book dit bord. Vi glæder os til at se jer og snakke om gær og fade og traditioner! På dagen kan der tilkøbes en kop kaffe + brandy de jerez for kr. 75,- per person


4 retter mad og 4 gode glas sherry, kr. 575 pr. person:

“Tapas” i form af:
Bakskulds Kroket, Pulpo med Ajo Blanco samt Sobrasada

“Manzanilla” 

Consommé af skovens svampe
“Amontillado”

Dyrevildt med løg, kartoffel, hasselnød & skysauce
“Oloroso”

Mandeltærte & brændte svedsker
“P.X.”

SOMMER PÅ ANARKI & MÊLÉE

2. JULI – 5. AUGUST

Igen i år slår Anarki og Mêlée pjalterne sammen sommeren over og serverer det bedste fra de to køkkener på én adresse. Det betyder i praksis at Anarki har lukket men at du kan møde os alle fra begge restauranter fra d. 2. juli t.o.m d. 5. august på Mêlées terrasse. Vi lover bl.a. burrata, salte vafler med trøffelmayo, rejer på toast, onglet, kalvebrissel, vol-au-vent, masser af fisk og søde sommerfriske sager!

Vinmæssigt bløder vi også op for det frankofile islæt Mêlée normalt har og medbringer et par anarkistiske vine fra den “nye verden”. Vi lover desuden masser af kølig rosé, gin&tonics og negroni til at slukke tørsten med i sommervarmen på terassen.

Vi holder åbent alle ugens 7 dage hele sommeren hvilket vil sige at Mêlées 3-retters mandag-tirsdagspakke også kan bestilles om søndagen. 3 retter, 3 glas vin, kaffe & the til kr. 495,- per person søndag, mandag og tirsdag!

RIESLING WEEK 2018

Så er det endnu en gang blevet tid til fejringen af en af verdens mest ædle druer; Riesling. Én gang om året fejres den længelevende drue på verdensplan og vi har benyttet lejligheden til at sammensætte, hvad vi selv synes, er en hamrende god menu til en fornuftig pris. Vi vil fokusere på Rieslings alsidighed sammen med mad – Riesling er en af de få druesorter som er lige fantastisk tør som sød, ung som gammel!

Vi tilbyder nedenstående menu under Riesling Week d. 29., 30. & 31. maj. Book dit bord via vores online booking og skriv “Riesling Week” i kommentarfeltet, ring til os på tlf. 22131134 eller skriv en mail og book dit bord. Vi glæder os til at se jer og give jer en fantastisk oplevelse til menneskepenge! På dagen kan der tilkøbes en kop kaffe + marc de riesling for kr. 75,- per person


4 retter mad og 4 gode glas vin, kr. 575 pr. person:

Terrine af Foie Gras hertil Van Volxem, “Bockstein” Kabinett Goldkapsel, Saar 2016

Consommé & Ravioli af Kylling med Tang hertil Schloss Sommerhausen, “Reifenstein” Kabinett Halbtrocken, Franken 1998

Kalveschnitzel med Ærter & Grønne Asparges & Kalvejús  hertil Weingut Jakob Schneider, “Niederhaüser Hermannshöhle” Riesling Trocken, Nahe, 2016 Magnum

Jordbær & Skovmærke hertil Selbach-Oster, “Wehlener Sonnenuhr ” Auslese*, Mosel 2012

SØNDAGSMENU

NYD UGENS SIDSTE AFTEN HOS OS

Om søndagen serverer vi en 4-retters menu med snacks, fisk, kød og lidt sødt til kr. 250 pr. næse med mulighed for tilkøb af en skive ost. Menuen vil skifte ugentligt og kan læses på Facebook eller hjemmesiden i dagene op til.

Døren til vinkælderen står som altid på klem og vi håber at i har lyst til at komme ned og afslutte ugen på hyggelig vis med en kop god saft. Skulle i have lyst til selv at medbringe en flaske vin ser vi også gerne dette. Kr. 250 pr. medbragt flaske eller en flaske købt hos os for en flaske medbragt. Desuden tilbyder vi 3 gl. afstemt vin, kaffe/the & mineralvand for kr. 250 pr. person

Der kan reserveres fra kl. 17.30 af og sidste bordbestilling er kl. 21.00 så alle kan komme hjem og være friske til mandag morgen. Vi glæder os til nogle hyggelige aftener på Vodroffsvej – husk at bestille bord 🙂

 

Menu Søndag d. 18. November

Snacks, Tagliatelle med Bacon & Parmesan, Rokkevinge med Brunet Smør, Piquillos & Kapers samt l’Eclaire med Chokolade & Appelsin

NYTÅRS MENU 2017 take home

Her viser vi eksempler på hvordan nytår-smiddagen kan anrettes hvis du har taget den med hjem fra os af.

 

Med ønske om et godt og lykkebringende nytår – Anarki & Mêlée

STELLA POLARIS 6. AUGUST

 

ANARKI vs. STELLA POLARIS

6. AUGUST

Er du til chill-out musik, langbordsmiddag og en god søndag i parken har du for første gang nogensinde mulighed for at kombinere de tre ting. Vi serverer vores populære søndags menu under trækronerne i Frederiksberg Have med udsigt til hovedscenen. Det bliver i bedste picnic-stil så man medbringer selv bestik og tallerkener. Vi har fået lov til at sælge vin i forbindelse med middagen og priserne starter på kr. 175 pr. fl. Vi tager lidt forskellige saftige sager med i alskens farver – ellers er man naturligvis velkommen til selv at medbringe.

Menuen består af:

1. servering: Charcuterie fra Carnivale præsenteret af Johan Verdyck

2. servering: Ceviche & Leche de Tigre

3. servering: Kalvehjerter i Flødesauce med Sommergrønt

4. servering: Rødgrød

Du vil kunne spise ved langbordet kl. 12.00, 15.00 og 18.00. Middagen finder sted på ‘øen’ med udsigt til hovedscenen og tonerne fra scenens kunstnere.

Under middagen vil du være vidne til en vaskeægte Danmarkspremiere, når Johan Verdyck præsenterer og serverer charcuterie fra baskerlandet. Kødet kommer fra TXOGITXU i San Sebastian og modnes i Gent i Holland af Carnivale, som er drevet af Verdyck selv. Det er noget af verdens bedste ”cold-cuts” – så der er lagt i kakkelovnen til en fænomenal smagsoplevelse!

Se mere og book dine pladser nedenfor

BOOK PLADSER

 

Årets Bistro, Nye Retter og Ud I Byen

ÅRETS BISTRO  DE DANSKE MADANMELDERE

Søndag d. 21. er det tid til den årlige udgave af årets ret som afholdes i Øksnehallen. Her dyster landets fine-dining restauranter om hvem der i løbet af året har lavet de bedste retter. Om aftenen findes vinderen og samtidigt uddeles også en række særpriser og der har vi på Anarki været så heldige at blive nomineret i kategorien “Årets Bistro”. Nominering betyder meget for os da det er den samlede skare af madanmeldere som i fællesskab har nomineret os så det tager vi som et kæmpe klap på skulderen. Følg os på facebook eller instagram hvis du vil kigge med på søndag d. 21.

 

MØD OS UDE I BYEN! – COPENHAGEN FOOD DISTRICT & “BYHØST”
Det er blevet tid til en uges madfest i forbindelse med Copenhagen Cooking og i år er vi at finde to forskellige steder.
Fra d. 19-21. august afholdes Copenhagen Food District i Øksnehallen. Her kommer en masse fødevareproducenter og udstiller deres produkter ligesom der vil være smagninger, cocktails, dokumentarfilm, årets ret, og altså os. Anarki vil være at finde på kvægtorvet hvor Rune & Christian griller andehjerter og serverer Anarki-vafler.
Fredag d. 26. er det tid til Byhøst som Mêlée også tog del i sidste år. Årets tema er “Food Craft” hvor der er fokus på de gamle håndværk såsom eksempelvis syltning. Der er dømt langbords-middag på Frederiksberg Allé og vi kommer til at lave mad med produkter fra Naturmælk, Kjøbenhavns Pølsemageri, Take Me Home & Æblerov.

 

NYE RETTER – ANARKI ER TILBAGE FRA SOMMERFERIE
Som du måske ved så slog Anarki & Mêlée pjalterne sammen over sommeren og det synes vi selv var en stor succes. Men nu er sommeren ovre og vi er tilbage på pinden på Vodroffsvej, og det er vi med masser af ny inspiration og massere af nye retter så der er god grund til at slå et smut forbi. Vi har fået en fantastisk Prosciutto di San Daniele og der er Kalvekæber med Wasabi, Grisebryst med Teriyaki og selvfølgelig alle favoritterne! Vi glæder os til at jer 🙂

SOMMER & JAZZ PÅ ANARKI & MÊLÉE

ANARKIMÊLÉE

Sommeren over slår Anarki og Mêlée pjalterne sammen og serverer det bedste fra de to køkkener på én adresse. Det betyder i praksis at Anarki har lukket men at du kan møde os alle fra begge restauranter fra d. 5. juli t.o.m d. 6. august på Mêlées terrasse. Vi lover bl.a. salte vafler med trøffelmayo, pasta med bakskuld, onglet, kalvebrissel, rejer på toast, masser af fisk, solskin og kulørte lamper!

Vinmæssigt bløder vi også op for det frankofile islæt Mêlée normalt har og medbringer et par anarkistiske vine fra den “nye verden” – Dan har lovet ikke at blive sur 🙂 Vi lover desuden masser af kølig rosé og har du endnu ikke været så heldig at få et glas pivfrisk Txakoli på Anarki får du nu chancen på Mêlée. Det bliver sjov og ballade og fornøjeligt og godt.

SØNDAGS JAZZ d. 3. JULI

Søndag d. 3 juli fejrer vi Copenhagen Jazz Festival og inviterer til Jazz & Grill på Martensens Allé. Vi starter kl. 13.00 med det Rune kalder “et orgie af snacks”. Siden da skal der grilles skaldyr, fisk, indmad og kød og vi slutter af med lidt sødt til tonerne af blød jazz på terrassen. Prisen er kr. 350,- pr. person for mad & live musik. Vi laver et urimeligt dejligt vinkort til eftermiddagen med masser af saftige sager og kult-kup!

Har du lyst til at deltage så skriv en mail til mail@melee.dk – der er et begrænset antal pladser som tildeles efter først til mølle princippet. Der kan ikke bookes online til dette arrangement og tilmelding er bindende!

Vejret er naturligvis med os, men skulle himlen mod forventning åbne sig så forbeholder vi os retten til at aflyse arrangementet. 

Riesling Week 2016

Så er det blevet tid til fejringen af en af verdens mest ædle druer; Riesling. Én gang om året fejres den længelevende drue på verdensplan og vi har benyttet lejligheden til at sammensætte, hvad vi selv synes, er en hamrende god menu til en hamrende fornuftig pris. Vi vil fokusere på Rieslings alsidighed sammen med mad – Riesling er en af de få druesorter som er ligeså fantastisk tør som sød, ung som gammel!

Vi tilbyder nedenstående menu under Riesling Week d. 7., 8. & 9. juni. Book dit bord via vores online booking og skriv “Riesling Week” i kommentarfeltet, ring til os på tlf. 22131134 eller skriv en mail og book dit bord. Vi glæder os til at se jer og give jer en fantastisk oplevelse til menneskepenge!


 

4 retter mad og 4 glas vin, kr. 550 pr. person:

Terrine af Foie Gras hertil Schloss Vollrads, Riesling, Kabinett, Rheingau 2013

Krabberavioli med Hummerbisque hertil Forstmeister Geltz Zilliken, Rausch Diabas, Riesling, Mosel 2012

Label Rouge Kylling med Morkler og Grønne Asparges hertil Schloss Sommerhäusen, Steinbach, Riesling, Spätlese Trocken , Franken 1990

Rabarber Kompot med Vanille og Sprødt hertil Selbach-Oster, Zeltinger Schlossberg, Riesling Auslese*, Mosel 2002

Nyt & Vin

At kalde en restaurant for Anarki og tvinge sig selv til ikke at lade sig styre i én bestemt retning er en daglig udfordring. Det vidste vi godt det ville være inden vi for snart 6 måneder siden slog døren op, og det var af selv samme årsag at vi valgte at åbne.

Som kokke, sommelierer og restauratører er vi interesserede i at være i konstant udvikling. Det som driver os er den kreative process der er forbundet med at kreere en ret eller skabe en god mad og vin sammensætning. Derfor er Anarki også, som forventet, blevet et herligt sted at dyrke denne kreativitet. Vi har ikke lagt os på et bestemt spor, eller ud-stukket os selv en bestemt retning og det gør at vi frit kan lade kreativiteten blomstre. Det kan være hårdt at tage en god ret af menukortet som gæsterne er glade for, for at gøre plads til noget nyt, men det er forudsætningen for stadig udvikling.


Vi fornyer os også hele tiden hvad angår vinkortet og vi synes selv at vi bliver bedre og bedre. Der er altid en ny høst, som kan være mere eller mindre god, og der er generationsskifter og nye u prøvede kræfter som debuterer. Man kan nemt komme til at dvæle ved det man kender som godt (hvad enten det er Sancerre eller bøf-bearnaise) men så stagnerer kreativitet og udvikling på samme tid.

White Guide har været så venlige at nominere vores vinkort som årets bedste og det er vi naturligvis stolte over og glade for. Siden nomineringen er der kommet mange nye ting hjem og kælderen bugner mildest talt.

Det vi er mest “oppe at køre over” er en ordentlig røvfuld vin fra Jacques Puffeney i Jura. Røde som hvide. Jacques står i vores øjne som den største af traditionalisterne i Jura og da seneste årgang (nogensinde) fra ham bliver 2014 har vi valgt at skaffe os en stor portion inden det er for sent. Han er ikke særlig hip, nej, han svovler, ja, og laver god vin, meget ja. Apropos 2014, så er de første hvide og røde vine fra Bourgogne begyndt at finde vej ind på hylderne. Senest, super-talentet Maxime Cheurlins vine på Domaine Georges Noëllat i Vosne-Romanée samt de generøse og evigt stramme hvide vine fra Pierre-Yves Colin-Morey. Et andet lysende talent er Antoine Jobard i Meursault som godt nok har været i kælderen i et par måneder, men nuvel. Der er også kommet lidt gammel Rioja (mums!) seneste sending Arnot-Roberts fra Californien samt 2011’erne fra Clos Rougeard. 

Kom og få en kop god saft og smag en eller flere af vores “nye” retter.

 

Kærligst, Rune & Christian


 

ps. Vi er også lidt oppe og køre over at Christian blev nr. 6 til verdensmesterskabet for sommelierer midt i en travl restaurantåbning men man må ikke prale, så den endte hernede.